2019考题回忆：Some parents want their children to read only serious educational books at all times, and they think it is a waste of time to read any entertainments books. What is your opinion about this?
剑3-TestB题目：Some people believe that children's leisure activities must be educational, otherwise they are a complete waste of time. Do you agree or disagree?
Today, education has become a priority for many parents seeking to secure a good futurefor their children in this rapidly changing world. They believe that if their children apply themselves and work hard at school, then they will increase their opportunities for going to higher education and eventually getting a good job. Of course they are right, and as access to the best education and best jobs is becoming more competitive, then it is true thatchildren have to make the best of their study time when they are young.
However, the parents who do not allow their children sufficient free time for leisure activities outside school hours, are misguided. Such activities are far from being a waste of time for the children simply because they are not academic. It is important to remember that children need to develop skills other than intellectual ones, and the best way to do this is through activities such as sports, games and playing with other kids. If they cannot play make-believe games, how can they develop their imagination? How can they learn physical co-ordination or learn important social lessons about winning and losing if they do not practise any sports? Many children form strong, personal relationships with the friends they play with, and without the opportunity to do this, they could grow up emotionally immature or unformed.
小编解析：第二段对题中观点后半部分进行了反驳。第一句明确给出个人观点，第二句补充个人观点，回应题中的“a waste of time”，第三句从activities入手，解释非教育课外活动的作用，第四句和第五句用反向论述的方式继续说明非教育课外活动的在培养技能方面的作用，第六句呼应前文提到的“和朋友玩”，说明这类活动在促进孩子情感发展方面的作用。全段做到了逻辑紧密、论述充分。
Finally, I think it is also important to remember that children need to relax as well as work. If everything they do must have some educational or academic relevance, then they will soonget tired of studying altogether, which is the last thing parents would want.
小编解析：第三段补充了一个观点并进行了总结，用have educational or academic relevance和the last thing parents would want扣回了题目。