欢迎来到培顿托福网!
课程预约

当前位置:首页 >> 新闻中心 >> 英语学习 >> 查看详情

【托福培训】我竟然遇上了这么诡异的托福阅读

发布时间:2018-03-09 09:43:38浏览量:

“万水千山,只为寻找定位句的足迹,可是,任我腾跃万里,却始终找不到你...”托福阅读的诡异现象,定位句失踪了,本文沈阳托福培训培顿国际教育就和大家分享遇到这个情况怎么办?

托福阅读的大多题型按照常规解法,通过题干中的关键词(时间,地点,大写人名,名词,非名词…)快速回原文找定位,就像下面这道题:

Kramer发现被关在笼子里的侯鸟同往常去野外开始迁徙的时候变得焦躁不安。而且,他注意到,当这些鸟在笼子里焦躁不安时,它们通常会飞向迁徙路径的方向。于是,Kramer用星椋鸟做实验,将它们关在笼子里,总结出了它们的迁徙方向。事实上,它们基本都能朝向正确的迁徙方向,阴天除外。因为阴天的时候它们的焦躁不安使得它们难以清楚分辨方向。

根据本段话,候鸟在什么时候变得焦躁不安?

A.当天气乌云密布时

B.当他们没有辨别正常迁移途径时

C.当他们要开始迁移时

D.当用镜子改变太阳看起来所在方位时 

根据关键词“焦躁不安”回原文找定位,看第一句就是讲什么时候才焦躁不安,答案“叮~”,出来了

然鹅...所有题都可以通过关键词直接找到真正意义上的定位句吗?找到定位句后就可以一针见血选出正确选项了吗?

No,我还遇到过这样一种题...

很多情况下,我们做题所找的定位句相当于只是一个引子,更多的需要你根据这个句子给的线索(通常是逻辑词),像福尔摩斯探案一样找到真正含有信息的定位句

Paragraph 4:

The particular symbolic significance of the cave paintings in southwestern France is more explicitly revealed, perhaps, by the results of a study conducted by researchers Patricia Rice and Ann Paterson. The data they present suggest that the animals portrayed in the cave paintings were mostly the ones that the painters preferred for meat and for materials such as hides. For example, wild cattle (bovines) and horses are portrayed more often than we would expect by chance, probably because they were larger and heavier (meatier) than other animals in the environment. In addition, the paintings mostly portray animals that the painters may have feared the most because of their size, speed, natural weapons such as tusks and horns, and the unpredictability of their behavior. That is, mammoths, bovines, and horses are portrayed more often than deer and reindeer. Thus, the paintings are consistent with the idea that the art is related to the importance of hunting in the economy of Upper Paleolithic people. Consistent with this idea, according to the investigators, is the fact that the art of the cultural period that followed the Upper Paleolithic also seems to reflect how people got their food. But in that period, when getting food no longer depended on hunting large game animals (because they were becoming extinct), the art ceased to focus on portrayals of animals.

According to paragraph 4, which of the following may best represent the attitude of hunters toward deer and reindeer in the Upper Paleolithic period?

A. Hunters did not fear deer and reindeers as much as they did large game animals such as horses and mammoths.

B. Hunters were not interested in hunting deer and reindeer because of their size and speed.

C. Hunters preferred the meat and hides of deer and reindeer to those of other animals.

D. Hunters avoided deer and reindeer because of their natural weapons, such as horns.

答案A

(以下解析来自沈阳托福培训培顿国际教育习题课/点评)

初始定位句相对好找,根据题干中的deer and reindeer定位回原文的第五句,这个时候许许多多的同学,毫不犹豫就根据第五句选个差不多的答案了

BUT!我们仔细看,第五句有一个“that is”,这是多么明显的一个信号词,有解释性,所以我们找观点应该往前面找,也就是人们更愿意描绘他们害怕的动物,所以他们画雅玛象这些动物比画deer and reindeer多,因此可以得出A选项,说明他们不害怕deer and reindeer。

而B选项不对,是因为原文是说他们画什么就是他们怕什么,画这些动物是因为这些动物本身的大小。所以“害不害怕”才是他们画与不画唯一的标准,并不是他们对动物感不感兴趣。

上边的题属于可以精确定位的细节题,定位到某一个句子,然后根据句子里的信息判断,相对来说还算...可以驯服...

那面对更变态的找不到准确定位句的题,应该怎么做?

(来道题感受下)

Paragraph 4:

By 1800 more than a thousand steam engines were in use in the British Isles, and Britain retained a virtual monopoly on steam engine production until the 1830s. Steam power did not merely spin cotton and roll iron; early in the new century italso multiplied ten times over the amount of paper that a single worker could produce in a day. At the same time, operators of the first printing presses run by steam rather than by hand found it possible to produce a thousand pages in an hour rather than thirty. Steam also promised to eliminate a transportation problem not fully solved by either canal boats of turnpikes.Boats could carry heavy weights, but canals could not cross hilly terrain; turnpikes could cross the hills, but the roadbeds could not stand up under great weights. These problems needed still another solution, and the ingredients for it lay close at hand.  In some industrial regions, heavily laden wagons, with flanged wheels, were being hauled by horses along metal rails; and the stationary steam engine was puffing in the factory and mine.Another generation passed; before Inventors succeeded in combining these ingredients by putting the engine on wheels and the wheels on the rails, so as to provide a machine to take the place of the horse. Thus the railroad age sprang from what had already happened in the eighteenth century.

According to paragraph 4, which of the following statements about steam engines is true?

A. They were used for the production of paper but not for printing

B. By 1800, significant numbers of them were produced outside of Britain

C. They were used in factories before they were used to power trains

D. They were used in the construction of canals and turnpikes

答案:C

(以下解析来自TFT阅读小组习题课/点评)

这道题属于刚刚讲的找不到准确定位的类型,这种情况下,沈阳托福培训托福培顿国际教育认为,理清段落的行文以及逻辑就至关重要。

在这一段中,行文逻辑是先介绍steam engines的垄断的这个情况,接下来平行介绍了steam engines能干嘛干嘛(不仅纺棉花,轧钢,还增加造纸效率,也有希望解决交通问题)。

接着,提出几个交通上的问题,并说明了是怎么用steam engine来解决的。

好,再回过头来分析一下选项

整段的前半段都在讲steam engines(不仅可以用在纺织业,也用在打印业或造纸业上)。

(原文第四句)“steam also promise to” ---steam也有希望去解决交通的问题。

steam engines能够去解决前两个问题(spin cotton and roll iron & printing),同时他也有可能性解决其他问题(promise to正表示的这种possibility)所以才能选C选项,说明在他解决了工厂工业的问题之后,也能够解决火车(交通)的问题。

D选项较有迷惑性,原因:文中虽然提到canals和turnpikes,但却是说canals和turnpikes在运输上是怎么怎么的不好,这种不好后来又怎么用steam engine解决了,而D说steam engine用来发展canals和turnpikes,原文和选项讲的两回事!

头图

课程预约

* 请您填写正确的信息,以便客服人员第一时间联系到您。

二维码扫一扫,立即关注